v 41

Havremuffins med äpple och kanel   (6 stora eller 12 små) 

4 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl flytande margarin
3 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 msk kanel
1 1/2 msk socker, eller brun farin
1 äpple, stort, skalat och skuret i klyftor

Gör så här:

Ugnstemperatur 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop fett, mjölk och ägg. Rör ner blandningen i skålen. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt, fyll formarna till 1/3. Blanda socker och kanel och vänd äppelklyftorna i blandningen. Tryck ner två klyftor i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

 

 

 

Startsidan